

İŞ HUKUKU AVUKATI olarak faaliyet göstermekte olan Ş.A.H Hukuk Bürosu avukatları, İŞ HUKUKU VE İŞÇİ HAKLARI konusunda kendilerini oldukça geliştirmiştir. Sürekli değişen kanun metinleri ve güncellenen Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemesi kararları, Ş.A.H Hukuk Bürosu bünyesinde faaliyet göstermekte olan her biri birbirinden değerli ve tecrübeli İŞ HUKUKU AVUKATLARI tarafından yakından takip edilmektedir. Bu sayede; müvekkillerimizin ilerde yaşayabileceği tüm risk ve olumsuz durumlar öncesinde öngörülebilmekte ve yeterli düzeyde bu olumsuz durumlara öncesinde karşı önlem alınabilmektedir.
İŞ HUKUKU AVUKATI olarak Ş.A.H Hukuk Bürosu hem işçi hem de işveren olan tüm müvekkillerinin haklarını titizlik ile korumaktadır. İŞ HUKUKU VE İŞÇİ HAKLARI konusunda özellikle işverenlere çok yükümlülük düşmektedir. Gerek işyerinde işçilerin çalışma şartlarının sağlanması gerekse de işyerinde; iş kazaları, meslek hastalıkları gibi olumsuz vakaların yaşanmaması için İş Sağlığı ve Güvenliğinin alınması noktasında işverene ciddi bir sorumluluk yüklenmiştir. Bu konuda İŞVEREN AVUKATLARIMIZDAN hukuki destek alabilirsiniz.
İŞÇİ HAKLARI VE İŞ HUKUKU kapsamında işveren ile işçi arasında imzalanan iş sözleşmesi ile işçi – işveren ilişkisi başlar. İŞ HUKUKU AVUKATLARI tarafından hazırlanan iş sözleşmeleri çok önemlidir. İş sözleşmelerinde çalışma şartlarına ilişkin tüm hususlar bulunmaktadır. İş sözleşmesi imzalanmadan önce İŞÇİ HAKLARI alanında çalışan uzman bir İŞ HUKUKU AVUKATINA mutlaka danışılmasını tavsiye etmekteyiz. Biz de gerek işveren gerekse de işçi olan müvekkillerimize iş sözleşmelerinin hazırlanması ve imzalanması hususlarında hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
İŞ HUKUKU AVUKATI; işveren ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenleyen hukuk alanında çalışan avukattır.
İŞÇİ VE İŞVEREN arasındaki uyuşmazlıkları konu alan İŞ HUKUKU alanda hak kaybına uğramamak ve yasal sürecin doğru bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlanmasını sağlamak için İŞÇİ HAKLARI ALANINDA UZMAN BİR İŞÇİ AVUKATI ile çalışmanız yararınıza olacaktır.
İŞ HUKUKU AVUKATI, en başta İŞÇİ HAKLARI konusunda tecrübeli ve yargılama süreçlerine hâkim olmalıdır. İŞ HUKUKU AVUKATI, işçinin iş akdinin feshi sürecinden itibaren, İŞÇİNİN/İŞVERENİN TAZMİNATLARININ alınmasına kadar ki hukuki süreci yönetir.
Bu süreç kapsamında, İŞÇİ AVUKATI tarafından, önce, işçinin, iş akdinin, haklı neden ile feshi için noter kanalı ile bir ihtarname çekilir. Daha sonraki süreçte ise; arabuluculuk başvurusu ile dava şartı yerine getirilmiş olur.
Arabuluculuk aşamasında taraflar arasında İŞÇİLİK ALACAKLARI konusunda bir anlaşma sağlanamazsa, bu takdirde İŞ HUKUKU AVUKATI tarafından iş davası açılır ve tüm hukuki süreç yargılama tamamlanıncaya kadar takip edilir.
İŞÇİ/İŞVEREN İş akdini sonlandırmadan önce mutlaka bir İŞÇİ AVUKATI ile görüşmeli ve fesih sürecinin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda bilgi almalıdır. Aksi takdirde hak kaybına uğrama riski ile karşı karşıya kalabilir.
Hukuk büromuz, İŞ HUKUKU VE İŞÇİ HAKLARI AVUKATI olarak tüm Türkiye’de hizmet vermektedir. Ayrıca; İstanbul’un tüm ilçelerinde, Adalar İş Hukuku Avukatı, Arnavutköy İş Hukuku Avukatı, Ataşehir İş Hukuku Avukatı, Avcılar İş Hukuku Avukatı, Bağcılar İş Hukuku Avukatı, Bahçelievler işçi avukatı, Bakırköy İş Hukuku Avukatı, Başakşehir İş Hukuku Avukatı, Bayrampaşa İş Hukuku Avukatı, Beşiktaş İş Hukuku Avukatı, Beylikdüzü İş Hukuku Avukatı, Beyoğlu İş Hukuku Avukatı, Büyükçekmece İş Hukuku Avukatı, Beykoz İş Hukuku Avukatı, Çatalca İş Hukuku Avukatı, Çekmeköy İş Hukuku Avukatı, Esenler İş Hukuku Avukatı, Esenyurt işçi avukatı, Eyüp İş Hukuku Avukatı, Fatih İş Hukuku Avukatı, Gaziosmanpaşa İş Hukuku Avukatı, Güngören İş Hukuku Avukatı, Kadıköy İş Hukuku Avukatı, Kağıthane İş Hukuku Avukatı, Kartal işçi avukatı, Küçükçekmece İş Hukuku Avukatı, Maltepe İş Hukuku Avukatı, Pendik İş Hukuku Avukatı, Sancaktepe İş Hukuku Avukatı, Sarıyer İş Hukuku Avukatı, Silivri İş Hukuku Avukatı, Sultanbeyli İş Hukuku Avukatı, Sultangazi işçi avukatı, Şile İş Hukuku Avukatı, Şişli İş Hukuku Avukatı, Tuzla İş Hukuku Avukatı, Ümraniye İş Hukuku Avukatı, Üsküdar İş Hukuku Avukatı, Zeytinburnu İş Hukuku Avukatı, Gebze İş Hukuku Avukatı vs. avukatlık hizmeti vermektedir.
İŞÇİ HAKLARI VE İŞ HUKUKU konuları için çalışacağınız İŞÇİ AVUKATININ mutlaka İş Kanununa hâkim olması gerekmektedir. Sadece İŞ KANUNU her durumu çözmek için yeterli olmayabiliyor. İŞÇİ AVUKATININ aynı zamanda Yargıtay ve İstinaf kararlarını da takip etmesi gerekmektedir.
İŞÇİ AVUKATI bulmak için http://www.sahhukuk.com.tr adlı kurumsal web sitesini kullanabilirsiniz. AVUKATA SOR, sitesi üzerinden önce İŞÇİ HAKLARI konusunda danışmanlık alabilir, daha sonra davanızın takip edilmesi için İŞ HUKUKU AVUKATI bulabilirsiniz.
İstanbul’da bulunan EN İYİ İŞÇİ AVUKATLARINA 0554 181 04 00 numaralı telefonu arayarak ulaşabilirsiniz.
İŞÇİ DAVASINDA, işçi, İŞÇİ HAKLARI olan kıdem tazminatı alacağını, İŞÇİ HAKLARI olan ihbar tazminatı alacağını, İŞÇİ HAKLARI olan fazla mesai ücreti alacağını, İŞÇİ HAKLARI olan yıllık ücretli izin alacağını, İŞÇİ HAKLARI olan resmi tatil çalışması alacağını, İŞÇİ HAKLARI olan maaş alacağını, İŞÇİ HAKLARI olan hafta tatili alacağını vs. talep konusu yapabilir.
Başvurucu vekili tarafından Arabuluculuk Daire Başkanlığına yapılan başvuru neticesinde bir AVUKAT ARABULUCU görevlendirilir. AVUKAT ARABULUCU tarafından hem başvurucu vekili hem de karşı taraf ile ortak bir toplantı günü belirlenir.
Gerçekleştirilen bu toplantıda; taraflar arasındaki uyuşmazlık konuları konuşulur ve çözümlenmeye çalışılır. Bu toplantı neticesinde çözümlenen ve anlaşmaya varılan hususlar tekrar dava konusu yapılamaz.
Ancak; taraflar arasında gerçekleştirilen bu toplantıda anlaşma sağlanmaz ise; tüm bu uyuşmazlık konuları, dava açılarak, yargılama neticesinde çözüme kavuşturulacaktır. Arabuluculuk sürecinde bir İŞ HUKUKU AVUKATI tarafından temsil edilmeniz özellikle tazminatlarınız konusunda hak kaybına uğramamanız açısından çok önemlidir.
İŞÇİ HAKLARI AVUKATI tarafından iş mahkemesinde açılan iş davası, bulunduğu il ve mahkemeye göre değişmekle birlikte, İstinaf ve Yargıtay aşamalarını saymaz isek ortalama 1 sene sürecektir. İŞ MAHKEMELERİ neticesinde verilecek olan karar, duruma göre İstinaf ve Yargıtay incelemesine tabi bir karar olduğunda, taraflardan birisinin talep etmesi halinde karar, taşınacak olan üst derece yargı mercilerinde tekrardan incelenme imkanı bulacaktır.
Önemle belirtmek gerekmektedir ki; İŞ HUKUKUNDA, işçi, kendi isteği ile haklı bir gerekçesi olmadan istifa ederek işten ayrılırsa kıdem tazminatına hak kazanamaz.
1475 Sayılı kanun madde 14 kapsamında çalışanlara belirli şartlar dâhilinde KIDEM TAZMİNATI ödenmelidir. Buna göre;
Aynı işverene bağlı çalışma süresinin en az 1 yıl olması,
İş sözleşmesinin işveren tarafından iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık nedenleri dışındaki nedenlerle fesih edilmesi,
İşçi tarafından sağlık, iyi niyet ve ahlak kuralarına aykırılık veya işyerinde işin durması ve benzeri nedenlerle fesih edilmesi,
Kadın işçinin evlenmesi nedeni ile evlenme tarihi itibariyle 1 yıl içinde başvurması şartıyla,
Askerlik görevi nedeni ile işten ayrılmalarda,
Emeklilik hakkının elde edilmesi veya bu kapsamda yaş dışında gereken sigortalılık süresi ve prim gününün doldurulması nedeni ile,
İşçinin ölümü nedeni ile iş sözleşmesinin feshi halinde çalışma süresinin gerektirdiği KIDEM TAZMİNATI ödenmelidir.
Ayrıca; işçinin fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, sigortasız çalıştırılması, sigorta primlerinin gerçek ücret üzerinden yatırılmaması, ELDEN ÖDEME yapılması, işyerinde mobing uygulanması vs. sebepler, işçiye iş akdini haklı neden ile fesih imkânı sunar.
Bu şartların gerçekleşip gerçekleşmediği veya hukuki ispat araçları konusunda yargılama aşamasında sorun yaşamamak adına uzman bir İŞÇİ AVUKATI ile görüşmeniz çok faydalı olacaktır.
İŞ HUKUKUNDA; İhbar tazminatı, işverenin haklı bir gerekçesi olmaksızın ve ihbar öneli kullandırmaksızın işçiyi işten çıkarttığı durumlarda, işveren tarafından işçiye ödenmesi gereken veya işçinin haklı bir gerekçesi yok iken ve işverene bildirimde bulunmadan işten ayrıldığı takdirde işçi tarafından işverene ödenmesi gereken tazminat kalemidir.
İŞ HUKUKUNDA, Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir. İş sözleşmeleri;
İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
İşi altı aydan bir buçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
İşi bir buçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,
Feshedilmiş sayılır. Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır. İşveren bildirim süresine ait ücreti peşin vermek suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir.
İhbar tazminatı konusunda İŞ HUKUKU AVUKATLARIMIZDAN online ücretsiz hukuki destek alabilirsiniz.
İçindekiler Tablosu
İŞ HUKUKU AVUKATI - İŞÇİ AVUKATI 1
İŞÇİ HAKLARININ KONUSUNU NE OLUŞTURMAKTADIR. 3
İŞ HUKUKU AVUKATI TARAFINDAN AÇILAN DAVA NE KADAR SÜREDE SONUÇLANIR. 3
İŞ HUKUKU AVUKATI İLETİŞİM BİLGİLERİ 4
İŞÇİ HAKLARI TAZMİNAT ALMA ŞARTLARI 4
İŞÇİ/İŞVEREN AÇISINDAN İHBAR TAZMİNATI HAKLARI 6