Miras Avukatı

MİRAS HUKUKU

 

Miras hukuku, murisin yani miras bırakanın vefatından sonraki yasal mirasçıların miras haklarını temel alan hukuk dalıdır. Miras hukukunun temelini miras davaları oluşturmaktadır. Miras konusunda açılan davalara örnek vermek gerekirse; izale-i şüyu davası(ortaklığın giderilmesi), vasiyetname iptali, veraset ilamı(mirasçılık belgesi), tapu iptali ve tescil davalarıdır.

 

İzale-i Şuyu davası, muris(miras bırakan) vefat ettikten sonra, yasal mirasçılık sıfatına haiz olan mirasçıların kendi aralarında mirası paylaşamaması nedeniyle gündeme gelmektedir. Mirası paylaşamayan yasal mirasçılardan herhangi birisi bu davayı tek başına açabilmektedir. Bu dava neticesinde; mahkeme tarafından izale-i şüyu davasına konu edilen taşınır ve taşınmaz mallar aynen taksim mümkün değilse, ihale usulü ile satışa çıkartılır. İhale yoluyla elde edilen tutar, mahkeme tarafından, yasal mirasçılara, payları oranında dağıtılır.

 

İZALE-İ ŞUYU DAVASI NE KADAR SÜREDE SONUÇLANIR – MİRAS AVUKATINA SOR

 

İzale-i şüyu davasının ne kadar süreceği öncelikle yasal mirasçı sayısı ile ilgilidir. Yasal mirasçı sayısının fazla olması tebligat süreleri de dikkate alınarak uzayacaktır. Ayrıca; satılacak malların ilk ihalede satılması da önem arz etmektedir. İlk ihalede satılmayan mallar için tekrar ikinci ihale günü belirlenecektir.

 

Ayrıca; izaleyi şüyu davasının tarafı olan diğer yasal mirasçıların mahkemenin vermiş olduğu satış kararına itiraz hakkı bulunmaktadır. Mahkemenin satış kararına yapılan itiraz neticesinde dosya itiraz incelemesinin yapılması için İstinaf mahkemesine gönderilecektir. Bu da yine dava sürecini olumsuz etkileyecek ve sürecinizi oldukça uzatacak etmenlerden birisidir. İzale-i Şuyu davanızın en kısa sürede nasıl sonuçlandırılabileceği konusunda Ş.A.H HUKUK BÜROSUNUN miras avukatlarından bilgi alabilirsiniz. 

 

MİRASÇILARDAN MAL KAÇIRMA DURUMUNDA TAPU İPTALİ TESCİL DAVALARI – MİRAS AVUKATINA SOR

 

Muris(miras bırakan), sağ iken diğer yasal mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla mal varlığı üzerinde devir işlemleri yapabilir. Muris(miras bırakan), sağ iken yasal mirasçıların bu durumu engelleme imkânı bulunmamaktadır.  Ancak; muris(miras bırakan), vefat ettikten sonra, sağ iken yapmış olduğu mal kaçırma amacı taşıyan tasarrufları, yasal mirasçılar tapu iptali ve tescil davası ile tekrar terekeye kazandırabilir.

 

TAPU İPTALİ TESCİL DAVALARINDA ZAMANAŞIMI NE KADAR – MİRAS AVUKATINA SOR

 

Önem ile belirtmekte fayda görmekteyiz ki; murisin(miras bırakanın) sağ iken yaptığı mal kaçırma amacı taşıyan tasarruflarına karşı yasal mirasçıların açacağı tapu iptali tescil davasında zamanaşımı bulunmamaktadır.  

 

MİRAS AVUKATI KİMDİR

 

Miras avukatı, miras davalarının tüm sürecine hâkim, kanun ve mahkeme kararlarını yakından takip eden, ağırlıklı olarak miras hukuku alanında çalışan ve bu alanda kendisini geliştirmiş olan avukata denir. Özel olarak miras avukatı ya da ceza avukatı diye bir meslek dalı bulunmamaktadır. Avukatlık mesleğini icra eden bir avukat, hukukun tüm alanlarında avukatlık yapabilir.

 

Miras Avukatı; miras davalarınızla ilgili olarak tarafı olduğunuz yargılamalarda, tüm süre boyunca haklarınızı sonuna kadar savunan ve bu süreçte size hukuki olarak destek olan avukattır. İstanbul’da bulunan ve alanında uzman olan miras avukatlarımıza Whatsapp üzerinden online olarak danışarak veyahut doğrudan telefon ile arayarak ulaşabilirsiniz.  

 

Ş.A.H HUKUK BÜROSU  bünyesinde faaliyet göstermekte olan uzman miras avukatları, bu alanda kendilerini oldukça geliştirmiştir. Bu durumu, kendilerine danıştığınız ilk anda anlamaktasınız.

 

Sizin de miras hukuku alanında bir sorunuz var ise, ya da tarafı olduğunuz bir miras davanız var ise mutlaka Ş.A.H HUKUK BÜROSU bünyesindeki miras avukatlarına danışmalısınız. Miras avukatlarımız, sizi detaylıca dinledikten sonra yargılama süreçleri ile ilgili gerekli tüm bilgilendirmeyi size yapacaktır.

 

Hukuk büromuz, miras avukatı olarak tüm Türkiye’de hizmet vermektedir. Ayrıca; İstanbul’un tüm ilçelerinde, Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu vs. avukatlık hizmeti vermektedir.

 

İSTANBUL MİRAS AVUKATI İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

MİRAS AVUKATI : Ş.A.H HUKUK BÜROSU

Telefon                  : 0554 181 04 00

Adres                     : Osmaniye Mahallesi, İncirli Çıkmazı Sk., No:3/23, Bakırköy/İSTANBUL

Mail                        : istanbulsahhukuk@gmail.com

Hizmet Alanları       : MİRAS AVUKATI

 

İçindekiler Tablosu

MİRAS HUKUKU.. 1

İZALE-İ ŞUYU DAVASI NE KADAR SÜREDE SONUÇLANIR – MİRAS AVUKATINA SOR. 1

MİRASÇILARDAN MAL KAÇIRMA DURUMUNDA TAPU İPTALİ TESCİL DAVALARI – MİRAS AVUKATINA SOR   1

TAPU İPTALİ TESCİL DAVALARINDA ZAMANAŞIMI NE KADAR – MİRAS AVUKATINA SOR. 1

MİRAS AVUKATI KİMDİR. 2

İSTANBUL MİRAS AVUKATI İLETİŞİM BİLGİLERİ 2

MİRAS AVUKATI TUTMAMIZ GEREKİR Mİ 2

MİRASÇILARIN MİRAS BIRAKANIN BORCUNDAN DOLAYI SORUMLULUĞU VAR MIDIR – MİRAS AVUKATINA SOR   3

 

 

MİRAS AVUKATI TUTMAMIZ GEREKİR Mİ

 

Dava süreçlerinizin daha sağlıklı ve kısa bir sürede sonuçlanması için Ş.A.H HUKUK BÜROSU olarak bir miras avukatı ile çalışmanızı önermekteyiz. Hukukun diğer alanları gibi miras hukuku da çok detaylı bilgi isteyen bir alandır. Miras hukuku alanında birçok hakkınız olabilir ve bunu bilmiyor olabilirsiniz. Bu nedenle avukat tutulması gerektiği kanaatindeyiz.

 

MİRASÇILARIN MİRAS BIRAKANIN BORCUNDAN DOLAYI SORUMLULUĞU VAR MIDIR – MİRAS AVUKATINA SOR

 

Mirasçılar, miras bırakanın vefatı ile birlikte onun haklarına halef olmaktadır. Yani, yasal mirasçılar; sadece kazandırıcı işlemlerden değil, borçlandırıcı işlemlerden de sorumlu olmaktadır. Bu nedenle, mutlaka miras hukuku alanında tecrübeli miras avukatlarından online ücretsiz destek almalısınız.

 

Yasal mirasçılar, miras bırakanın mirasından faydalanmamak isteyebilir, ya da miras borca batık olabilir. Bu durumda yasal mirasçıların reddi miras davası açarak mirası red etme imkanları vardır. Mirası red eden mirasçı, miras bırakanın hak, alacak ve borçlarından sorumlu olmaz. Reddi miras davası açılabilmesi için kanunun öngördüğü bazı süreler bulunmaktadır. Bazı istisnai durumlarda mirasın süre sınırı olmaksızın hükmen reddi de mümkündür. Bu hususta, Ş.A.H HUKUK BÜROSU bürosunun miras hukuku alanında faaliyet gösteren uzman miras avukatlarından bilgi alabilirsiniz.

Hızlı iletişim
  • 0554 181 04 00
  • 0554 181 04 00
  • istanbulsahhukuk@gmail.com
İletişim Formu
Hızlı iletişim

WhatsApp
Hemen Ara