YABANCILAR VE VATANDAŞLIK HUKUKU
İstanbul'da faaliyet göstermekte olan Ş.A.H HUKUK BÜROSU, kurulduğu günden bu yana, birçok yabancı çalışma arkadaşı ile tanışma fırsatı elde etmiştir. Ş.A.H HUKUK BÜROSU, bünyesinde barındırdığı yabancılar hukuku ve vatandaşlık konularında uzman avukatları ile tüm Türkiye'de yabancılara avukatlık hizmeti vermektedir. Özellikle; yabancıların Türkiye'deki ticari faaliyetlerinde, hukuk büromuzdan aldıkları destek çok önemli bir boyuttadır. ŞAH HUKUK BÜROSU'NUN, Türkiye'de bulunan yabancıların haklarının neler olduğu konusunda vermiş olduğu danışmanlık hizmeti her zaman takdir edilmiştir.
TÜRK VATANDAŞLIĞININ KAZANILMASI
- Türk vatandaşlığı, doğumla veya sonradan kazanılır.
- Doğumla kazanılan Türk vatandaşlığı, soy bağı veya doğum yeri esasına göre kendiliğinden kazanılır. Doğumla kazanılan vatandaşlık doğum anından itibaren hüküm ifade eder.
- Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır. Türk vatandaşı ana ve yabancı babadan evlilik birliği dışında doğan çocuk Türk vatandaşıdır. Türk vatandaşı baba ve yabancı anadan evlilik birliği dışında doğan çocuk ise soy bağı kurulmasını sağlayan usul ve esasların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanır.
- Türkiye'de doğan ve yabancı ana ve babasından dolayı doğumla herhangi bir ülkenin vatandaşlığını kazanamayan çocuk, doğumdan itibaren Türk vatandaşıdır. Türkiye'de bulunmuş çocuk aksi sabit olmadıkça Türkiye'de doğmuş sayılır.
- Sonradan kazanılan Türk vatandaşlığı, yetkili makam kararı veya evlat edinilme ya da seçme hakkının kullanılması ile gerçekleşir.
- Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, bu Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Ancak, aranan şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında kişiye mutlak bir hak sağlamaz. Bu Kanun uyarınca sonradan Türk vatandaşlığının kazanılmasında uygulanacak temel ilke ve esaslar ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle Bakanlıkça belirlenir.
TÜRK VATANDAŞLIĞINA BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;
- Kendi millî kanununa, vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak,
- Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmek,
- Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmek,
- Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak,
- Yeteri kadar Türkçe konuşabilmek,
- Türkiye'de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmak,
- Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak, şartları aranır.
TÜRK VATANDAŞLIĞININ EVLENME YOLUYLA KAZANILMASI
- Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;
- Aile birliği içinde yaşama,
- Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
- Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama, şartları aranır.
- Başvurudan sonra Türk vatandaşı eşin ölümü nedeniyle evliliğin sona ermesi halinde birinci fıkranın (a) bendindeki şart aranmaz.
- Evlenme ile Türk vatandaşlığını kazanan yabancılar evlenmenin butlanına karar verilmesi halinde evlenmede iyiniyetli iseler Türk vatandaşlığını muhafaza ederler.
TÜRK VATANDAŞLIĞININ İPTAL OLMASI VEYA VATANDAŞLIK BAŞVURUSUNUN REDDİ HALİNDE YAPILMASI GEREKENLER
Vatandaşlık başvurunuzun red edilmesi halinde hukuki olarak haklarınızı arayabilir, vatandaşlığınızı tekrardan kazanabilirsiniz. Vatandaşlık başvurularınızın red edilmesi işlemine karşı açacağınız davalarda İstanbul avukat olarak; Şah Hukuk ve Danışmanlık bürosunun alanında uzman yabancılar hukuku ve vatandaşlık avukatlarından avukatlık hizmeti alabilirsiniz. Vatandaşlık avukatlarımıza www.sahhukuk.com.tr adresi üzerinden Whatsapp yoluyla veya arayarak ulaşabilirsiniz.
VATANDAŞLIK AVUKATI : Ş.A.H HUKUK BÜROSU
Telefon : 0554 181 04 00
Adres : Osmaniye Mahallesi, İncirli Çıkmazı Sk., No:3/23, Bakırköy/İSTANBUL
Mail : istanbulsahhukuk@gmail.com
Hizmet Alanları : Yabancılar Hukuku - Vatandaşlık Avukatı
VATANDAŞLIK AVUKATI ÜCRETİ NEDİR
Ş.A.H HUKUK BÜROSU avukatları olarak; bağlı bulunduğumuz baromuzun belirlemiş olduğu asgari ücret tarifesinden az olmamak kaydıyla, dönemin ekonomik koşulları da dikkate alınarak, müvekkillerimizin vatandaşlık süreçlerinin takibi için bir ücret belirlemekteyiz. Vatandaşllık süreçlerinize ilişkin ücret konusunda bilgi almak için arayabilir, ya da Whatsapp yoluyla iletişim kurabilirsiniz.